امروز: ۱۴۰۳/۱/۳۱

تابلوسازی پلاستیک سه بعدی وکیوم2

حروف برجسته پلاستیک

حروف برجسته پلاستیک : اسامی دیگر حروف برجسته پلاستیک شامل :نئون پلاستیک، ال ای دی پلاستیک ،تابلو برجسته پلاستیک و تابلو پلکسی است.

 

تابلو حروف برجسته پلاستیک از انواع تابلو های برجسته به حساب می آید که بعد از تابلوهای برجسته فلزی در عرصه تبلیغات وجود داشته اما به علت نور پردازی نامناسب (نور پردازی با نئون) استقبال خوبی نشد ولی امروزه با توجه به نور پردازی های ال ای دی(led) و همچنین بک گراندهای( زیر سازیهای) زیبای کامپوزت و نماهای چوب از دسته تابلوهای است که نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

روش ساخت این دسته از حروف برجسته همچون برجسته چلینیوم و برجسته لترمکس خواهد بود.

 

حروف برجسته پلاستیک ،حروف برجسته پلاستیک،نئون پلاستیک، ال ای دی پلاستیک ،تابلو برجسته پلاستیک ،تابلو پلکسی

حروف برجسته پلاستیک

حروف برجسته پلاستیک

تابلو سازی برجسته چلنیوم

همانند تابلوهای برجسته پلاستیک است ، که شامل یک رویه و یک لبه می باشد ودر هر دو نمونه از رویه پلاستک اکرولیک استفاده شده ولی در لبه کاری تابلو چلینیوم بجای پلاستیک از جنسی که شباهت زیادی به آلومینیومی دارد و از استیل براق تر است استفاده می شود.
 
تابلو سازی برجسته چلنیوم اولین بار توسط شرکتی به نام چلینیوم تولید و اجرا گردید و به همین دلیل این محصول در دنیا با نام سازنده آن یعنی چلنیوم شناخته میشود و مورد استقبال عموم قرار گرفته است. نور پردازی تابلو چلنیوم توسط led و در رنگهای مختلف انجام میشود که طول عمر مناسبی دارند.
 

 

نکات فنی تابلو سازی برجسته چلنیوم

۱- ورق پلاستیک که بعنوان رویه کار میشود باید حتما آکرولیک بوده تا در تابش نور تغییر رنگ و حالت ندهد و پیشنهاد گروه تبلیغاتی رسا گرافیک مارکهای تایوانی چوچن و ریچانگ و یا مارک معروف به سه خط میباشد.

 

۲-لبه های کار شده بهتر است از کارخانه های معروف تهیه گردد و از به کار بردن لبه های دست ساز خوداری گردد. و پیشنهاد تابلوسازی اندیشه افتاب برای لبه تابلو برجسته مارکهای آلوباند تایوان و یا آلوراپی اسپانیا می باشد.

 

۳- برای نور پردازی بهتر است از led های smd که به دو صورت نوارژله ای و یا بصورت لقمه ای موجود است استفاد شود. واز led های معمولی که بصورت شاخه های ۲۴ تای میباشد استفاد نگردد.

 

۴- بهترین زمینه برای این دسته از تابلوهای برجسته نماهای کامپوزیت یا نمای چوب میباشد.

 

۵)بهترین نمونه آدابتور (ترانس ۱۲v)از نوع صنعتی میباشد و تقریبا برای هر ۱۰۰۰ led ، چهل وپنج (۴۵)وات نیاز دارد

(12v,4A)

 

۶)هرگاه علاوه بر نور پردازی داخل برجسته ،پشت کار را نیز نورپردازی کنند و هنگام نصب ،حروف را بوسیله اسپیس با فاصله چند سانتی نسبت به زمینه قرار دهند، نور پشت کار به زمینه تابیده شده و اصطلاحا نور اندریک گفته میشود ،در این روش پیشنهاد میشود حدالمقدوراز زمینه های روشن استفاده گردد تا نورپردازی به زمینه ،جلوه بیشتری بدهد.

 

 

آموزش ساخت تابلو سازی برجسته چلنیوم

۱- )ابتدا باید طرحی را که قصد برجسته کردن آن را داریم آماده نمائیم . در بیشتر مواقع طرح مورد نظر متن نوشته یا آرم و لوگو میباشد که توسط طراح و معمولا با نرم افزار کورل دراو(coreldraw) انجام میشود.

 

۲-)هر تابلو برجسته یک رویه و یک لبه نیاز دارد. تابلو سازی چلینیوم رویه آن از ورق پلاستیک ۳ میل آکرولیک میباشد که به وسیله دستگاه لیزر یا سی ان سی طرح رویه را (که قبلا توسط طراح در گام اول آماده شده) برش میدهند.

 

۳-)برای لبه کاری (چلینیوم های موجود در ایران در چند رنگ طلائی و نقره ای و مشکی با عرض ۱۱cmو ۹ و۷ می باشند ) توسط استادکار این لبه به دور طرح رویه(که در گام دوم توسط لیزر برش خورده )استفاده میگردد.

 

۴-)نور پردازی داخل تابلو چلینیوم توسط led صورت میگیرد و معمولا بر روی ورق( pvc (10 mil نصب میگردد که اصطلاحا زیر سازی گفته میشود .لازم به ذکر است زیر سازی نور ال ای دی مدنظر می باشد نه زیر سازی کل تابلو که همانطور که گفته خواهد شد زیر سازی کل تابلو را با کامپوزیت یا نمای چوب توصیه میکنیم.

حروف برجسته پلاستیک ،حروف برجسته پلاستیک،نئون پلاستیک، ال ای دی پلاستیک ،تابلو برجسته پلاستیک ،تابلو پلکسی

حروف برجسته پلاستیک

حروف برجسته پلاستیک

برای زیبائی و جذابیت بیشتر میتوان لایه ی رو را از ترکیب دو یا چند رنگ انتخاب نمود که اصطلاحا استروک میگویند و اینکار را را یا با چسباندن برچسبهای استیکر و یا بوسیله چسباندن یک ورق بر رو یا زیر لایه اول انجام میدهند .

 

تفاوت برجسته پلاستیک و چلینیوم در لبه های اعمال برجستگی می باشد همانطور که در بخش چلینیوم اشاره شده تابلوهای برجسته دارای رویه ولبه می باشد که در برجسته پلاستیک رویه و لبه هر دو از یک جنس (ورق پلکسی اکرولیک)می باشد که البته تنوع رنگی وسیع برای لبه و رویه وجود دارد و قابلیت انتشار نور از رویه و لبه وجود دارد ولی در تابلو چلینیوم رویه از همان متریال اکرولیک خواهد بود که قابلیت انتشار نور را داراست ولی لبه های آن چون از جنس فلز آلومینیوم خواهد بود قابلیت انتشار نور را ندارد.

 

و در تابلو سازی های برجسته لترمکس نیز تنها تفاوت موجود همان لبه هاست که در این دسته لبه از همان متریال آلومینیوم استفاده شده در چلینیوم می باشد با این تفاوت که بر روی این لبه ها شیارهائی پلاستیکی بوسیله دستگاههای تزریق پلاستیک اعمال شده تا مقدار نوری از این شیارها منتشر گردد.